Kezdőlapra

 

T a b l ó    A l m a n a c hErdőmérnöki Kar tablóinak galériája Faipari Mérnöki Kar tablóinak galériája Közgazdaságtudományi Kar tablóinak galériája

Erdőmérnöki Kar

Faipari Mérnöki Kar

Közgazdaságtudományi Kar

Évfolyamtalálkozók alkalmával gyakran tapasztaltuk, hogy az egykori évfolyamtársak kíváncsian keresik tablójukat, sok év elteltével is szívesen néznék meg azt újra. Azonban ezek jelenlegi helye gyakran ismeretlen; az egyetem épületeinek felújítása, átépítése során néhány többször is új emeletre vagy épületbe került, esetleg véglegesen lekerült a falról.

2009-ben, a kollégiumok felújítása előtt valamennyi fellelhető tablóról fotót készítettünk, és évszám, illetve a jelenleg otthont adó egyetemi épületek szerint adatbázisba rendeztünk. Az ekkor készült képeket adjuk közre ebben a gyűjteményben.

A fényképek sajnos nem a legjobb minőségűek. Lehetőségeink szerint azonban törekedtünk arra, hogy mindegyikről készüljön kép. A fotók a tablók helyszínén készültek, így sok esetben nem megfelelő a világítás, csillog az üveg, vagy takarja valami a tabló egy részét, a magasan elhelyezkedők esetében a fotózás szöge torzítja a képet. Törekszünk a tablók újbóli fotózására, a képek folyamatos cseréjére.

Örömmel fogadunk és várunk minden olyan fényképet, mely a gyűjteményünkből hiányzó tablóról készült, vagy a miénknél jobb minőségben mutatja be azokat.

Copyright © 2010 - 2013
Erdészeti Múzeum Sopron