Kezdőlapra

 

K e d v e s     Ó v ó n ő k,     T a n í t ó k,     T a n á r o k !

 

Programfüzet 2015

 

Az új tanévben is szeretettel várjuk az óvodás csoportokat, iskolai osztályokat erdő- és múzeumpedagógiai programjainkra!

Múzeumi feladataink ellátása mellett továbbra is küldetésünknek érezzük azt, hogy a nálunk bemutatott kiállításokat, gyűjteményi darabokat élményszerűen ismertessük meg a látogatókkal.

Az elmúlt években tevékenységeink sorában a különféle szakmai rendezvények szervezése, erdő- és múzeumpedagógiai programjaink lebonyolítása kapott hangsúlyos szerepet, s ezt az arányt a jövőben is szeretnénk megtartani. Éppen ezért törekszünk arra, hogy kilépjünk a hagyományos múzeumokhoz társított sztereotípiák köréből. Azért, hogy ezt sokszínűséget az intézmény neve is magában hordozza az Esterházy-palota Erdészeti Múzeum megnevezést használjuk, természetesen nem megtagadva ezzel jelenlegi fenntartónkat, a Nyugat-magyarországi Egyetemet.

2012-ben az egész ház új köntösbe öltözött, ekkor nyitotta meg kapuit két legnagyobb állandó kiállításunk, a „Hidvégi Béla Vadászati Gyűjtemény” és a „Nemzeti Kincsünk: az Erdő” interaktív kiállítás. Ebben az évben került kialakításra a „Kéz-Csoda” Kreatív Kézműves Műhely is.

A kiállításainkat azóta is folyamatosan fejlesztjük, újítjuk, és ennek megfelelően új elemekkel gazdagítjuk múzeumpedagógiai kínálatunkat is.

Kiadványunk célja, hogy az alábbi programkóstolóval segítsük a pedagógusok munkáját, olyan együttműködésben bízva, amelyben mindenki megtalálja az érdeklődésének, osztálya, csoportja sajátosságainak megfelelő tevékenységet.

A programok megvalósítása során is törekszünk a közös munkára; az osztályok, korcsoportok tananyagát figyelembe véve, a használt tankönyvek tananyagához, valamint a pedagógusok kéréseihez igazodva szinte minden műveltségi területről építünk be ismeretanyagot az egyes foglalkozásokba, megkönnyítve az iskolaidőben igénybe vett programok tanmenetbe történő beillesztését.Szeretettel ajánljuk figyelmükbe összeállításunkat


Copyright © 2010 - 2015
Erdészeti Múzeum Sopron