Fejléc

Soproni Egyetem
Erdőmérnöki Kar

Erdészeti, Faipari és Földméréstörténeti Gyűjtemény

Múzeumunk

SZOLGÁLTATÁSOK

Tárlatvezetés

Előzetes egyeztetés alapján csoportoknak kiállításainkhoz kapcsolódóan tárlatvezetést biztosítunk.

Erdő- és múzeumpedagógiai foglalkozások

Az Erdészeti Múzeum erdő- és múzeumpedagógiai programjai a látogatók széles körének kínálnak hasznos ismeretszerzési és szórakozási lehetőséget.

Az állandó és az időszaki kiállításainkhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokkal a tanárok munkáját, a gyermekek élményszerű tanulását szeretnénk segíteni. A múzeumpedagógiai programokat játékkal, filmvetítéssel, kézműves foglalkozással, valamint a múzeum épületének bemutatásával tesszük gazdagabbá és érdekesebbé.

A múzeumpedagógiai foglalkozások mellett minden évben lehetőséget kapnak az óvodai csoportok és iskolai osztályok arra, hogy erdei iskolai foglalkozások és rendhagyó tanórák keretein belül, az erdőpedagógia módszereinek alkalmazásával ismerkedjenek meg a gyermekek az erdővel, az erdőgazdálkodással és a fával, - mint környezetbarát, természetes nyersanyaggal - illetve annak felhasználásával.

Erdő- és múzeumpedagógiai foglalkozásunk témakörei megtalálhatók az Erdő- és múzeumpedagógia menüpont alatt.

Szolgáltatásaink:

  • A tárlatvezetéseket igyekszünk a gyerekek számára élvezetessé tenni, ezért a múzeumlátogatást feladatokkal, játékokkal egészítjük ki.
  • A múzeumi óra a kiállítás egy-egy kisebb, önálló egységét dolgozza fel a gyerekek korosztályi sajátosságaihoz igazodó feladatlapokkal, szellemi és mozgásos játékokkal.
  • Erdei iskolai foglalkozás, amelynek során a velünk kapcsolatba kerülő gyermekek és felnőttek figyelmét megpróbáljuk felhívni az erdők társadalmi hasznosságára és az erdésztársadalom munkájára, érthetővé és érzékelhetővé kívánjuk tenni mindazokat a folyamatokat, melyek az erdők jelenlegi helyzetével és jövőjével kapcsolatosak
  • Kézműves foglalkozások, ahol különféle technikák elsajátításával és kipróbálásával juthatnak az alkotás élményéhez a gyerekek, a létrehozott munkákon keresztül megismerhetik a felhasznált anyagok tulajdonságait, megmunkálhatóságát, alakíthatóságát.

              Hagyományos kézműves technikák:
              Csuhé, nemez, mézeskalács-díszítés, fajáték-készítés, rongybaba, tojásfestés, növényszövés, agyagozás, gyertyamártás.

              Egyéb kézműves technikák:
          Gyöngyfűzés-szövés, szalvétatechnikák, origami, keresztszemes hímzés, képmontázs, batikolás, mécses készítés (üvegből, papírból), bábkészítés, kavicsfestés, könyvkötés, papírnyomat készítés.

Információ és jelentkezés:
Az erdő- és múzeumpedagógiai programokon előzetes jelentkezés és egyeztetés után lehet részt venni.


Terembérlés

Az Erdészeti Múzeum épülete belső adottságainak köszönhetően kiválóan alkalmas különböző rendezvények lebonyolítására, események befogadására. A középkori eredetű épület terei, különleges atmoszférája exkluzivitást, egyediséget biztosít a rendezvényeknek.
Termeink egyaránt alkalmasak prózai vagy zenei előadóestek, sajtótájékoztatók, konferenciák, előadások szervezésére.
Az Esterházy-palota díszterme 1921-ben nevezetes esemény színhelye volt: 1921 decemberében itt állapították meg a Sopron és környéke sorsát eldöntő népszavazás eredményét. A terem 50 ember befogadására alkalmas.
A Díszteremből nyíló ún. kváderes terem - mely 25 fő befogadására alkalmas - egyik falán középkori falfestés található.

Általános feltételek:
A rendezvényeket előre egyeztetett időpontban fogadjuk, a lebonyolításra előre megkötött szerződés alapján kerülhet sor.
A rendezvények alatt valamennyi helyiségben tilos a dohányzás.

Kapcsolat:
További kérdéseikkel, kéréseikkel kérjük, forduljanak
Dr. Varga Tamás múzeumigazgatóhoz
Tel: +36-99-338-870
Email: erdmuz@gmail.com