Kezdőlapra

 

SZABADEGYETEMI  ELŐADÁSSOROZATOK  AZ  ERDÉSZETI  MÚZEUMBAN

 

A 2010/2011-es tanév során ősztől tavaszig három különböző témakörben szervezünk 10 alkalomból álló szabadegyetemi előadás-sorozatokat, melyekre minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Témaköreink:


"Fa a népi építészetben régen és ma"

A fa megjelenési formái az építészetben. Korok, stílusok. A faanyag beépítésének változásai a történelem folyamán. Korszerű és környezetbarát fa építőipari termékek. Faházak s típusaik, tulajdonságaik.


"Az erdőkiélés népi formái, erdő és mitológia"

Az ember erdőhasználatának történelmi koronként történő bemutatása. Az erdőhöz fűződő viszony átalakulása. A fa mitológiája.


"Szellemi, kulturális örökségünk: Selmec"

Az erdészeti, faipari és földméréstörténeti gyűjtemények kezelése mellett az intézmény kiemelt szerepet tölt be az 1735-ben Selmecbányán alapított Alma Mater máig élő diákhagyományainak megőrzésében, ápolásában. A szabadegyetemi előadássorozat témái is az akadémiatörténet, selmeci diákhagyomány-történet témakörét dolgozzák fel meghívott előadók bevonásával.

 

"Komplex erdő- és környezetkultúra program a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdészeti Múzeumában" a TÁMOP 3.2.8 projekt keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

 


Frissítve: 2010. 09. 03.